Kurvisten kolme sukupolvea - Three generations of Kurvinen

Biathlon Target System Kurvinen

Ampumahiihdon ratatekniikan edelläkävijä

Nykyaikaista valmistusta ja määrätietoista tuotekehitystä

Kurvinen perheyhtiöt on vakavarainen ja kasvava, noin 40 osaajaa työllistävää perheyhtiöryhmä, joka on toteuttamassa kansainvälisiä kilpailutapahtumia aina olympiatasolle asti. Yhtiömme arvot ovat jatkuvuus, vastuullisuus ja innovatiivisuus sekä yhdessä tekeminen ja menestyminen. Kurvinen perheyhtiöihin kuuluvat ampumahiihdon taulu- ja ratajärjestelmiin erikoistunut Biathlon Target System Kurvinen ja elektronisen ammunnan järjestelmiä sekä palveluja kehittävä ja valmistava Ecoaims. Lisäksi koneistuspalveluja tarjoava Myllyn Koneistus on oleellinen osa Kurvinen perheyhtiöitä.

Suomen Biathlon Oy on kansainvälinen ampumahiihdon taulu- ja ratajärjestelmien edelläkävijä. Olemme suunnitelleet ja valmistaneet Biathlon Target System Kurvinen -tuotteita jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Tuotteitamme on viety yli 30 maahan.

Osaamisemme ulottuu ampumahiihdon taulu- ja ratajärjestelmistä ampumahiihtoratojen suunnitteluun ja rakentamiseen. Laite- ja järjestelmävalmistuksen lisäksi tarjoamme asiantuntijapalveluita kilpailutapahtumien toteutukseen. Meillä on vankka kokemus kilpailutapahtumien toteuttamisesta niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Olemme vuosittain mukana järjestämässä kymmeniä kilpailutapahtumia ympäri maailmaa.

Employee of Suomen Biathlon and Myllyn Koneistus at his work

Valmistus ja laatu

Suomen Biathlon Oy tuo nykyaikaisen teknologian kaikkien ampumahiihdon kilpailijoiden ja harrastajien ulottuville. Määrätietoisen tuotekehitystyömme ansiosta urheilijat, harjoittelijat ja harrastajat voivat mekaanisten ratojen lisäksi hyödyntää myös elektronisia rataratkaisuja.

Biathlon Target System Kurvinen -tuotteet on kehitetty ja valmistettu yhtiön omassa tuotantoyksikössä – Myllyn Koneistuksessa – Suomessa. Moderni konekanta, laaja materiaalinhallinta sekä osaava henkilöstömme ovat laadun tae. Oma tuotantoyksikkömme mahdollistaa myös jatkuvan tuotekehityksen sekä laitteiden testauksen.

Suomen Biathlon Oy:n konepajan palveluja hyödyntävät muun muassa tunnetut metsäkonevalmistajat sekä kansainvälinen lukitusturvallisuuden ammattilainen Abloy Oy.

Biathlon Target System Kurvinen's team members at BMW IBU World Cup at Kontiolahti with KES-result system.

Perheyhtiö

Ampumahiihto on perinteikäs talviurheilulaji, jota on harrastettu kilpailumielessä jo yli sata vuotta. Se tunnettiin aikaisemmin pelkästään sotilasurheiluna, mutta alan harrastus laajeni 1970-luvulla myös siviilipuolelle. Näiden muutosten tuoksinassa, vuonna 1979, aloitti Salokylässä toimintansa Avoin Yhtiö E. A. Utriainen.

Ilmo Kurvinen ja Aatos Utriainen perustivat firman Utriaisten autotalliin. He alkoivat rakentaa ampumahiihdossa käytettäviä viisiläppäisiä ampumahiihtotauluja. Myöhemmin toiminta siirtyi osittain Mattisenlahteen ja siitä toiminta alkoi kasvaa. Omassa pajassaan armeijan kantahenkilökuntaan kuulunut Ilmo Kurvinen teki silloisen yhtiökumppaninsa ja koko perheen kanssa töitä iltaisin ja viikonloppuisin. Puolustuslaitoksen varman työpaikan ja vakaan ansiotyön Kurvinen jätti vuonna 1984 ja siirtyi päätoimiseksi yrittäjäksi.

Old picture from history of Biathlon Target System Kurvinen

KASVU JA TOIMINNAN LAAJENEMINEN

Vuonna 1980 Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto (IBU) oli hyväksynyt ja ottanut käyttöön tämän Ilmo Kurvisen kehittämän taulun ja laatinut sen perusteella säännöt olympialaisissakin käytettäville mekaanisille ammuntatauluille. Vuonna 1981 Kurvisen tauluja käytettiin ensimmäistä kertaa ampumahiihdon maailmancupissa Ruotsissa Hedenäsissä ja siitä parin vuoden kuluttua MM-kisoissa Italian Anterselvassa. 1990-luvulle tultaessa Kurvisen taulujärjestelmiä myytiin jo 17 ei maahan. Yritys muutti Ylämyllylle Ilmo Kurvisen ostettua Laavupolulta armeijan entiset kasarmirakennukset yrityksen käyttöön vuonna 1990. Olympiatasolla Kurvisen ratajärjestelmä oli ensimmäisen kerran käytössä Lillehammerissa 1994. Sen jälkeen konepajan toiminta laajeni myös oman yrityksen ulkopuolisiin töihin.

Omistamme seuraavat brändit

Kaikki tuotteet ampumahiihtoratoihin

Täydelliset ratapaketit ovat valmiiksi suunniteltuja ratkaisuja, jotka sisältävät kaiken oleellisen ampumaradan perustamista varten.

Tutustu tuotteisiin

Athlete shooting at BMW IBU World Cup at Kontiolahti